Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

21.4.2019 Požár lesa

Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásilo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje u požáru lesa u Plané nad Lužnicí. Informaci o požáru hasiči přijali v 15:42 hodin.

Na likvidaci požáru byly postupně nasazeny jednotka profesionálních hasičů ze stanice Soběslav a jednotky SDH obcí Planá nad Lužnicí, Tábor, Tučapy, Košice a Chýnov. Na požářišti se celkem pohybovalo devět cisteren a jeden dopravní automobil....

U Plané nad Lužnicí hořel les, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu a vozili vodu z rybníka Hejtman

Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásilo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje u požáru lesa u Plané nad Lužnicí. Informaci o požáru hasiči přijali v 15:42 hodin.

Na likvidaci požáru byly postupně nasazeny jednotka profesionálních hasičů ze stanice Soběslav a jednotky SDH obcí Planá nad Lužnicí, Tábor, Tučapy, Košice a Chýnov. Na požářišti se celkem pohybovalo devět cisteren a jeden dopravní automobil.

Když hasiči provedli průzkum, podal velitel zásahu zprávu, že požár hoří na ploše přibližně 200 × 150 metrů a již se dále nešíří. Krátce před půl pátou proto byla nahlášena jeho lokalizace.

Dobrovolná jednotka z Košic byla velitelem zásahu vyslána k vytvoření čerpacího stanoviště. Košičtí hasiči je vytvořili u rybníku Hejtman, kde čerpání bylo následně posíleno o dobrovolnou jednotku z Tučap. Vodu pak na požářiště vozily opět cisterny kyvadlově.

Přibližně za hodinu a půl byl požár lesní hrabanky uhašen, čas úplné likvidace požáru je 18:03 hodin. Tak jako u předcházejícího požáru se všechny jednotky po likvidaci vrátily postupně na své základny a na místě požáru pro dohled zůstali pouze místní dobrovolní hasiči.

Zda požár způsobil nějakou škodu, je v tuto chvíli v šetření.

zdroj: Požáry.cz
 

Náhledy fotografií ze složky 21.4.2019 Požár lesa Doubí