Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

14.1.2017 Požár

Jednotka SDH Košice byla povolána k požáru chaty v obci Doubí.

Škodu ve výši 70 000,– vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru chaty, která hořela v obci Košice, části obce Doubí. K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Tábor a jednotky SDH obcí Košice a Planá nad Lužnicí. U hořící chaty byl přítomen majitel, který se pokusil požár uhasit kýbly vody, ale vzhledem k silnému zakouření bez úspěchu....

Jednotka SDH Košice byla povolána k požáru chaty v obci Doubí.

Škodu ve výši 70 000,– vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru chaty, která hořela v obci Košice, části obce Doubí. K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Tábor a jednotky SDH obcí Košice a Planá nad Lužnicí. U hořící chaty byl přítomen majitel, který se pokusil požár uhasit kýbly vody, ale vzhledem k silnému zakouření bez úspěchu.

Hasiči v kompletní dýchací technice prověřili, že uvnitř chaty již nikdo není. Ve druhém nadzemním podlaží chaty šlehal z dřevěných zárubní plamen, který dobrovolná jednotka z Plané nad Lužnicí uhasila. Poté hasiči chatu přirozenou cestou odvětrali.

Zasahující jednotky dále bourací sekerou rozebraly konstrukci sádrokartonové příčky, ve které hořela minerální izolace. Požár uhasily a zamezily tím dalšímu šíření dřevěným roštem a minerální izolací do dalších příček. Pro závěrečný průzkum si velitel zásahu vyžádal z táborské stanice termokameru. Zásahem hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě 1 400 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Zdroj: pozary.cz