Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

8.9.2018 Soutěž Bezděčín

V sobotu 8.9.2018 Byli naši mladí hasiči hodně úspěšní v Bezděčíně .....

V sobotu se na hřišti v Bezděčíně sjela dvanáctka družstev mladých hasičů, aby změřila síly v požárním útoku. Své reprezentanty postavili místní proti Hlavateckým, Želči, Košicím a Nedvědicím. Účast byla menší, protože se v Táboře v odpočinkovém areálu Komora zrovna konala pohárová soutěž, ale i přesto si děti závody moc užily.

V 9 hodin bylo klání zahájeno slavnostním nástupem. Účastníky na startu za SDH Bezděčín přivítal Jan Čížek. „Moc vás tady vítáme a těší nás, že jste přijeli, představím nejdříve rozhodčí. Na čáře bude Jaroslav Čížek, úlohu hlavního rozhodčího a zároveň základnu má na starosti Stanislav Poppr, Ladislav Čížek bude hlídat čáru vzadu a já si dovolím vás startovat,“ informoval přítomné. Nezapomněl několik slov k pravidlům. „Chci říct k pravidlům, všechno bylo v propozicích, předpokládám, že to všichni znáte podle Plamene, ale něco si upřesníme. Spojky maximálně půl centimetru od sebe, nechceme je vidět blíže a když vám spadne koš, máte možnost ho znovu našroubovat. Čára je samozřejmě nedotknutelná,“ upřesnil nároky na soutěžící.

Potom se už přistoupilo k jednotlivých požárním útokům. Družstva se na základně střídala, tak že se diváci nestačili nudit. Největší podporu z řad rodičů i prarodičů měli ti nejmenší závodníci v kategorii přípravka. „Důležité je zúčastnit se a útok dokončit,“ povzbuzovala svoje svěřence trenérka ze Želče. Některým se dařilo méně, některým více. Mladší z Nedvědic svůj útok museli zopakovat, protože nesepnula časomíra a druhý pokus už se nepodařil tak, jak si přáli. Nakonec bylo během dvou hodin dobojováno.

V kategorii přípravka si s časem 24,98 sekund odvezli zlato Košice, druzí se umístili s časem 48,25 sekund Želečtí. V kategorii mladších zvítězili s časem 19,77 sekund Košice B, stříbro získala Želeč s výkonem 20,07 sekund a bronz putoval k rukám družstva Košice C za výsledek 22,66 sekund. Kategorii starších vyhráli s přehledem místní, jejich výkon 22,49 sekund nenašel mezi přítomnými hasiči konkurenci. Stříbro za čas 24,87 sekund putovalo do Košic a bronzové medaile si odvezli s výsledkem 47.85 sekund Nedvědice.

Fotky >>ZDE<<

Videa >>ZDE<<

 

Náhledy fotografií ze složky 8.9.2018 Soutěž Bezděčín