Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

28.9.2018 Branný závod Plamen -Doubí

Páteční sváteční odpoledne 28. 9. dobrovolní hasiči z Košic připravili pro své nejmladší svěřence závod požárnické všestrannosti. Děti tak trénovaly na podzimní soutěž celostátní hry Plamen, která se koná 13. října u zříceniny hradu Šelmberk nedaleko Mladé Vožice.

Páteční sváteční odpoledne 28. 9. dobrovolní hasiči z Košic připravili pro své nejmladší svěřence závod požárnické všestrannosti. Děti tak trénovaly na podzimní soutěž celostátní hry Plamen, která se koná 13. října u zříceniny hradu Šelmberk nedaleko Mladé Vožice.

Sraz pro účastníky závodu byl v 15 hodin na návsi v Doubí. Příprava však pro vedoucí začala mnohem dříve. Cestu bylo potřeba vyznačit barevnými fábory a na šest stanovišť s úkoly umístit potřebný materiál. Trasu kolem tří kilometrů děti absolvovaly ve vylosovaných dvojicích. „Pro třetí ročník oblíbené „bojovky“ jak tréninkovému běhu požárnické všestrannosti říkáme, jsme zvolili jiné místo. V minulých letech se běhalo u rybníka Krmečný a lesem, letos jsme chtěli pro děti změnu a s kolegyní Pavlou Kornherrovou nás napadlo toto místo,“ podotkla trenérka košických hasičů Jitka Matúšů.

Členitý terén kolem rybníků, polem a skrz obec se dětem postaral o kvalitně strávený čas. Na stanovištích prověřovali dospělí jejich znalosti a dovednosti v několika disciplínách. Jednalo se o střelbu ze vzduchovky, znalosti v požární ochraně, uzlování, základy první pomoci, překonání vodorovného lana a topografii. Mladým hasičům tak šlo nejen o rychlost, ale také o trestné body. „Za každou chybu dostalo družstvo trestný bod a ten se jim přičetl na konci jako minuta navíc k výslednému času,“ doplnila k hodnocení. Nakonec malé závodníky čekaly diplomy a sladké odměny. Závěrečným bonusem pro všechny včetně dospělých bylo malé občerstvení v podobě špekáčků na ohni, nápojů a společné zábavy

Fotky >>ZDE<<

Zdroj:https://taborsky.denik.cz/zpravy_region/mladi-hasici-z-kosic-trenovali-na-podzimni-plamen-20180929.html
 

 

Náhledy fotografií ze složky 28.9 trénink na podzimní Plamen

Pozvánky


IZS


Víte čím, co a jak hasit ?


Krizové situace


Odkazy



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31